روش های پیشگیری و مقابله با سرمازدگی درختان میوه

روش های پیشگیری و مقابله با سرمازدگی درختان میوه

سرمازدگی یکی از مهم‌ترین مشکلات باغداران است که می‌تواند تأثیر زیادی بر تولید و کیفیت محصول داشته باشد. سرمازدگی زمانی اتفاق می‌افتد که دمای هوا به زیر نقطه انجماد کاهش یابد و به بافت‌های گیاهی آسیب برساند. علل سرمازدگی درختان میوه عوامل مختلفی می‌توانند باعث سرمازدگی درختان میوه شوند، از جمله: نوع درخت: برخی از…

نماتد مولد گره ریشه و کنترل آن

نماتد مولد گره ریشه و کنترل آن

نماتد مولد ريشه گرهي (Root –Knot Nematode) اين نماتد مهمترين نماتد انگل گياهي است كه بيشترين خسارت را به انواع محصولات زراعي،باغي و… وارد مي‎كند و شايد بتوان گفت  هيچ گياهي نيست تا از آلودگي وحمله اين نماتد مصون باشد.اولين بار در سال 1855 توسط Berkeleyدر گلخانه اي در انگلستان روي ريشه هاي خيار مشاهده شد و در…

کود دهی آفتابگردان به چه صورت است؟

کود دهی آفتابگردان به چه صورت است؟

مقدمه: آفتابگردان یکی از محصولات مناسب برای تولید روغن در کشور است که بسیار حائز اهمیت است. بخاطر اثرات مفید در تناوب با محصولات زراعی، قابلیت کشت در سطح وسیعی از خاك‌ها دارد. این محصول در کشور ایران در جایگاه چهارم و بعد از کنجد از بین پنج محصول دانه روغنی قرار می‌‌گیرد. از عوامل…

پروانه کله مرده و راه های مبارزه با آن

پروانه کله مرده و راه های مبارزه با آن

مقدمه پروانه کله مرده (Acherontia atropos L)، یکی از آفات برگخوار می‌­باشد. پشت سينه­‌ی این پروانه نقش اسكلت سر انسان دیده می‌شود و به همین علت کله مرده ناگذاری شده است. این حشره مخصوص نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است و بیشتر در استان‌هاي شمالي و مركزي مشاهده می‌شود. اين آفت دو نسل در سال دارد…

بذر مال گندم چیست و چگونه انجام میشود؟

بذر مال گندم چیست و چگونه انجام میشود؟

بذرمال چیست؟ بذرمال یک تیمار قبل از کشت است که در آن بذر غلات قبل از کشت با محلول های حاوی کود و مکمل های رشد آغشته می شود. بذرمال نقش مهمی در سرعت جوانه زنی و استقرار گیاهچه گندم و جو در خاک دارد و از دیگر مزایای بذرمال می توان به یکدست سبز…

نقش هیومیک اسید در گیاهان

کود پوهوموس چیست؟ کاربرد و مزایای آن

کشاورزی پایدار به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای دنیای مدرن، به بهره‌وری بهتر از منابع طبیعی و حفظ محیط زیست تمرکز دارد. در این راستا، استفاده از کودهای ارگانیک و طبیعی نقشی کلیدی ایفا می‌کند. کود پوهوموس Powhumus، یک محصول نوین و پیشرفته از آلمان، به‌طور ویژه برای بهبود کیفیت خاک و افزایش تولیدات کشاورزی طراحی…

معرفی آفت سرخرطومی گیلاس و راه های مباره با آن

معرفی آفت سرخرطومی گیلاس و راه های مباره با آن

مقدمه یکی از آفات مخربی که درختان گیلاس و آلبالو را آلوده خواهد کرد آفتی موسوم به “سرخرطومی گیلاس” است. گیلاس و آلبالو میزبان‌های اصلی آفت سرخرطومی هستند اما به سایر محصولات هسته‌دار مانند هلو، بادام، زردآلو و آلو نیز به عنوان میزبان درجه دوم حمله می‌کنند و از آنها تغذیه می کنند. اگرچه این آفت…

کاشت و تغذیه گیاه ذرت

کاشت و تغذیه گیاه ذرت

مقدمه ذرت گیاهی پر محصول از خانواده غلات گرمسیری می‌باشد و تغذیه ذرت در هنگان کشت بسیار حائز اهمیت است. این محصول به عنوان یک منبع غذایی اساسی و مهم مورد توجه بسیاری از انسان‌ها در سراسر جهان قرار گرفته است و برای تامین علوفه در دامداری و مرغداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه…

دلایل ریزش و زرد شدن میوه‌ی انجیر و روش های پیش‌گیری و کنترل آن

دلایل ریزش و زرد شدن میوه‌ی انجیر و روش های پیش‌گیری و کنترل آن

دلایل ریزش و زرد شدن میوه‌ی انجیر: در تمامی درختان میوه از جمله انجیر ریزش جزئی میوه‌ها بخشی از ژنتیک گیاهان است و درختان طی فرآیند فیزیولوژیک خودتنکی بخشی از میوه‌های ضعیف خود را از دست می‌دهند. بیش‌تر میوه‌های انجیر وقتی به یک‌سوم اندازه خود رسیدید می‌ریزند، اما اگر ریزش میوه‌های انجیر بیش‌تر از حد…