پروانه کله مرده و راه های مبارزه با آن

پروانه کله مرده و راه های مبارزه با آن

مقدمه پروانه کله مرده (Acherontia atropos L)، یکی از آفات برگخوار می‌­باشد. پشت سينه­‌ی این پروانه نقش اسكلت سر انسان دیده می‌شود و به همین علت کله مرده ناگذاری شده است. این حشره مخصوص نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است و بیشتر در استان‌هاي شمالي و مركزي مشاهده می‌شود. اين آفت دو نسل در سال دارد…

بذر مال گندم چیست و چگونه انجام میشود؟

بذر مال گندم چیست و چگونه انجام میشود؟

بذرمال چیست؟ بذرمال یک تیمار قبل از کشت است که در آن بذر غلات قبل از کشت با محلول های حاوی کود و مکمل های رشد آغشته می شود. بذرمال نقش مهمی در سرعت جوانه زنی و استقرار گیاهچه گندم و جو در خاک دارد و از دیگر مزایای بذرمال می توان به یکدست سبز…

نقش هیومیک اسید در گیاهان

کود پوهوموس چیست؟ کاربرد و مزایای آن

کشاورزی پایدار به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای دنیای مدرن، به بهره‌وری بهتر از منابع طبیعی و حفظ محیط زیست تمرکز دارد. در این راستا، استفاده از کودهای ارگانیک و طبیعی نقشی کلیدی ایفا می‌کند. کود پوهوموس Powhumus، یک محصول نوین و پیشرفته از آلمان، به‌طور ویژه برای بهبود کیفیت خاک و افزایش تولیدات کشاورزی طراحی…

معرفی آفت سرخرطومی گیلاس و راه های مباره با آن

معرفی آفت سرخرطومی گیلاس و راه های مباره با آن

مقدمه یکی از آفات مخربی که درختان گیلاس و آلبالو را آلوده خواهد کرد آفتی موسوم به “سرخرطومی گیلاس” است. گیلاس و آلبالو میزبان‌های اصلی آفت سرخرطومی هستند اما به سایر محصولات هسته‌دار مانند هلو، بادام، زردآلو و آلو نیز به عنوان میزبان درجه دوم حمله می‌کنند و از آنها تغذیه می کنند. اگرچه این آفت…

کاشت و تغذیه گیاه ذرت

کاشت و تغذیه گیاه ذرت

مقدمه ذرت گیاهی پر محصول از خانواده غلات گرمسیری می‌باشد و تغذیه ذرت در هنگان کشت بسیار حائز اهمیت است. این محصول به عنوان یک منبع غذایی اساسی و مهم مورد توجه بسیاری از انسان‌ها در سراسر جهان قرار گرفته است و برای تامین علوفه در دامداری و مرغداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه…

دلایل ریزش و زرد شدن میوه‌ی انجیر و روش های پیش‌گیری و کنترل آن

دلایل ریزش و زرد شدن میوه‌ی انجیر و روش های پیش‌گیری و کنترل آن

دلایل ریزش و زرد شدن میوه‌ی انجیر: در تمامی درختان میوه از جمله انجیر ریزش جزئی میوه‌ها بخشی از ژنتیک گیاهان است و درختان طی فرآیند فیزیولوژیک خودتنکی بخشی از میوه‌های ضعیف خود را از دست می‌دهند. بیش‌تر میوه‌های انجیر وقتی به یک‌سوم اندازه خود رسیدید می‌ریزند، اما اگر ریزش میوه‌های انجیر بیش‌تر از حد…

کاشت چای

کاشت چای؛ راهنمای تغذیه کودی

چای از گیاهان بوته ای هست که برگ های آن به عنوان دمنوش در سرتاسر دنیا استفاده می گردد و طرفداران زیادی دارد. احتمالا محبوبیت چای در سرتاسر دنیا به دلیل 4 درصد کافئین موجود در چای است. باید بدانیم که کاشت چای به وسیله کاشت بذر انجام می شود و کشور مبدا آن چین…

سم آکتارا

آشنایی با سم آکتارا(تیامتوکسام )و کاربرد های آن

مقدمه این سم یک حشره کش از دسته نئونکوتویید هاست که به محافظت گیاهان در برابر حشرات مکنده و جونده مانند شته ها و تریپس و سوسک ها کمک میکند.این به معنی این است که این ماده شیمیایی همانند داروی اعتیاد آور نیکوتین رفتار میکند.نحوه عملکرد تیومتوکسام با ایجاد اختلال در سیستم عصبی حشره مورد…

لکه سیاه سیب و گلابی

لکه سیاه سیب و گلابی

Pear and Apple Scab بیماری لکه سیاه گلابی (Pear Sooty Blotch) نوعی آفت درخت گلابی است که منشا قارچی داشته و سبب ایجاد لکه ها و خال های سیاه رنگ روی میوه آن می شود. بیماری لکه سیاه، علاوه بر درخت گلابی، درخت سیب را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و بسیار شایع است….