آنتراکنوز انار و راه های درمان آن

آنتراکنوز انار و راه های درمان آن

Pomegranate anthracnose بیماری گیاهی آنتراکنوز بر روی طیف وسیعی از محصولات کشاورزی ایجاد آلودگی می نماید. بیماری گیاهی آنتراکنوز انار باعث تخریب میوه های انار قبل و بعد از برداشت محصول می گردد. عامل بیماری، نحوه انتشار و چرخه زیستی آنتراکنوز انار: عامل بیماری گیاهی آنتراکنوز انار، قارچ Colletotrichum gloeosporioides می باشد. سرعت گسترش بیماری در شرایط…

لکه موجی گوجه فرنگی یا آلترناریای گوجه فرنگی و راه های درمان آن

لکه موجی گوجه فرنگی یا آلترناریای گوجه فرنگی و راه های درمان آن

  بیماری لکه موجی گوجه فرنگی یکی از بیماری های بسیار مهم در کشت این محصول است. گوجه فرنگی همانند سایر محصولات کشاورزی دچار آفت و بیماری می شود و شناسایی و تشخیص آن ها در راستای کنترل و کاهش خسارت اقتصادی، امری ضروری است. بیماری لکه موجی گوجه فرنگی با نام دیگری به اسم…

لکه موجی سیب زمینی و راه های کنترل آن

لکه موجی سیب زمینی و راه های کنترل آن

  سیب زمینی نیز مانند تمام گیاهان در طول رشد و حتی در مرحله برداشت و انبارداری می تواند به انوع بیماریها از جمله لکه موجی سیب زمینی مبتلا شود و ضمن کاهش کیفیت محصول ، سبب زیان اقتصادی زیادی به کشاورزان شود. نام بیماری: لکه موجی نام انگلیسی: Early Blight نام علمی: Alternaria sp. بیماری گیاهی لکه…

پوسیدگی قهوه ای سیب زمینی و راه های درمان آن

پوسیدگی قهوه ای سیب زمینی و راه های درمان آن

Potato brown rot پوسیدگی قهوه ای، پژمردگی باکتریایی یا پژمردگی باکتریایی جنوبی یکی از بیماری های گیاهی مهم روی سیب زمینی است. این بیماری در نواحی گرم به سرعت گسترش می یابد، به صورتی که وجود یک گیاه آلوده منجر به نابودی تمام مزرعه می شود. عامل این بیماری به گیاهان مختلفی از جمله گوجه…

زنجرک سبز برنج و راه های کنترل آن

زنجرک سبز برنج و راه های کنترل آن

مقدمه برنج (Oryzae sativa) یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در دنیا محسوب می‌شود و هرساله در کشورهای زیادی این گیاه به جهت رفع نیازهای غذایی طیف وسیعی از مردم کشت می‌شود. در بسیاری از کشورها مخصوصا کشورهای جنوب شرق آسیا و خاورمیانه برنج به عنوان غذای اصلی طبخ و مورد استفاده قرار می‌گیرد. سابقه کشت…

اسکب سیب زمینی و راه های درمان آن

اسکب سیب زمینی و راه های درمان آن

بیماری اسکب سیب زمینی یا بیماری جرب سیب زمینی یکی از بیماری های مهم صیفی جات کشت شده در زمین است. سیب زمینی یکی از پر مصرف ترین محصول کشاورزی می باشد که در بسیاری از غذا ها استفاده می شود. کاشت سیب زمینی همانند سایر محصولات کشاورزی بدون آفات و بیماری نبوده و نیاز…

زنجره مو و راه های درمان آن

زنجره مو و راه های درمان آن

زنجره مو با نام Kol alhageus Psalmocharias یکی از آفات اصلی تاکستان های ایران است. این آفت تقریبا در تمام مناطق زیر کشت مو فعالیت دارد. حدود ۱۵۰۰ گونه زنجره در جهان وجود دارد و غالباً در مناطق معتدل گرم تا گرمسیری سکونت دارند. زنجره از آفات مهم باغات انگور می باشد ولی میزبانان دیگری مانند گردو، سنجد،…

برنامه کامل بیولوژیک برای کشت شالی

برنامه کامل بیولوژیک برای کشت شالی در شمال ایران (از خزانه تا برداشت)

در ادامه یک برنامه کامل بیولوژیک برای کشت شالی در شمال ایران (از خزانه تا برداشت) طراحی شده که به‌صورت گام‌به‌گام بر اساس شرایط اقلیمی و بیماری‌های رایج شمال کشور تهیه شده. این برنامه بر پایه‌ی استفاده از میکروارگانیسم‌های مفید مانند Trichoderma harzianum، Bacillus spp.، و قارچ‌های مایکوریزا و همچنین کودهای بیولوژیک تنظیم شده.  …

پژمردگی ورتیسلیومی سیب زمینی و راه های درمان آن

پژمردگی ورتیسلیومی سیب زمینی و راه های درمان آن

علت پژمردگی ورتیسیلیومی: پژمردگی ورتیسیلیومی (Verticillium wilt) یک بیماری گیاهی است که توسط قارچ‌های جنس Verticillium ایجاد می‌شود. این قارچ‌ها به گیاهان حمله کرده و ریشه‌ها را تخریب می‌کنند، به عبارت دیگر سیستم آوندی گیاهان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این بیماری معمولاً اثرات منفی بر رشد و توسعه گیاهان دارد و ممکن است باعث…

شانکر ریزوکتونیایی سیب زمینی یا شوره سیاه سیب زمینی و راه های درمان آن

شانکر ریزوکتونیایی سیب زمینی یا شوره سیاه سیب زمینی و راه های درمان آن

Potato black scurf بیماری گیاهی رایزوکتونیای سیب زمینی، به اسامی دیگری از جمله شانکر رایزوکتونیایی ساقه و شوره سیاه سیب زمینی معروف است. این بیماری از بیماری های شایع در مناطق کشت سیب زمینی بوده و نشانه های بیماری روی تمام قسمت های بوته قابل مشاهده است. عامل این بیماری روی طیف وسیعی از محصولات…