لکه برگی معمولی یا مایکوسفرلایی توت فرنگی و راه های درمان آن

لکه برگی معمولی یا مایکوسفرلایی توت فرنگی و راه های درمان آن

Strawberry common leaf spot بیماری لکه برگی مایکوسفرلایی توت فرنگی، که به عنوان یکی از بیماری‌های شایع بر توت فرنگی شناخته می‌شود. این بیماری در مناطق مرطوب و گلخانه‌ها بیشتر دیده می‌شود و باعث ایجاد لکه‌هایی روی برگ‌ها می‌شود. علائم بیماری شامل لکه های تیره بنفش در ابتدا و به مرور زمان تیره‌تر شدن حاشیه و سفید شدن…

رفع شوری خاک

شوری خاک و نحوه کنترل آن

شوری خاک می‌تواند به طور قابل توجهی عملکرد محصولات کشاورزی را کاهش داده و تأثیرات منفی بر تغذیه و معیشت انسان‌ها داشته باشد. به طور جهانی، به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، تخمین زده می‌شود که ۲۰ درصد از زمین‌های آبیاری شده تحت تأثیر منفی شوری قرار دارند. نمک‌ها به طور طبیعی در خاک‌ها…

بیماری ساق سیاه یا پوسیدگی نرم باکتریایی سیب زمینی و راه های درمان آن

بیماری ساق سیاه یا پوسیدگی نرم باکتریایی سیب زمینی و راه های درمان آن

Potato blackleg بیماری گیاهی ساق سیاه سیب زمینی یا پوسیدگی نرم غده ها یکی از بیماری های شایع در زمین های زیر کشت این محصول می باشد. این بیماری در هر مرحله از رشد گیاه، و در مناطقی که رطوبت بالاست شیوع بیشتری می یابد. این باکتری تنها باعث آسیب به بوته های سیب زمینی…

بیماری پژمردگی فوزاریومی سیب زمینی و راه های کنترل آن

بیماری پژمردگی فوزاریومی سیب زمینی و راه های کنترل آن

کشاورزان زیادی به دلیل آلوده شدن مزرعه و زمین کشاورزیشان به قارچ فوزاریوم و بروز پژمردگی در محصولاتشان خسارات‌های سنگینی را متحمل شده‌اند. باید بگوییم که به قول شعار معروف (پیشگیری بهتر از درمان) باید از بروز بیماری جلوگیری کرد. که این امر هم فقط با دانستن اطلاعات لازم در خصوص عامل بیماری‌زا و روش‌های…

آفت شپشک کیوی و راه های کنترل آن

آفت شپشک کیوی و راه های کنترل آن

مقدمه کیوی گیاهی است از خانواده اکتینیدیاسه (Actinidiaceae) است. این گیاه بسیار پررشد و رونده است و برای ایستایی نیاز به قیم دارد. کیوی گیاهی دوپایه می باشد. گل ها در شاخه ایجاد می شود و به رنگ کرم باشند. کیوی دارای ریشه های سطحی بوده و نیمی از ریشه ها در عمق 30 سانتی…

کمبود عناصر در فلفل دلمه ای و راه های درمان آن

کمبود عناصر در فلفل دلمه ای و راه های درمان آن

گیاه شناسی فلفل: فلفل گیاهی است از تیره‌ی سیب‌زمینی (Solanaceae) این تیره شامل حدوداً 90 جنس و 200 گونه می‌‌باشد که عمدتاً در نواحی گرمسیری می‌رویند. گیاهان این تیره، علفی بوته‌ای یا درختچه‌ای راست گسترده بر روی زمین، یا بالا رونده و پیچان و به ندرت درختی هستند. در این تیره، جنس فلفل، یکساله یا…

بیماری لکه قهوه ای برنج و راه های کنترل آن

بیماری لکه قهوه ای برنج و راه های کنترل آن

نام بیماری: لکه قهوه ای برنج نام انگلیسی: Brown Spot of Rice نام علمی: Cochliobolus miyabeanus عامل بیماری: Bipolaris oryzae, Cochilobolus miyabeans (synonyms: Dreschlera oryzae, Helminthosporium oryzae) بیماری لکه قهوه‌ای برنج می تواند هم به نشاء و هم به گیاه بالغ خسارت وارد سازد. نشاء‌هایی که آلوده می شوند از بذرهای آلوده رشد نموده اند و می توانند 10 تا 58…

علائم کمبود کلسیم در پسته و راه های درمان آن

علائم کمبود کلسیم در پسته و راه های درمان آن

مقدمه تغذیه مناسب درختان پسته یکی از عوامل کلیدی در بهبود کیفیت و کمیت محصول نهایی است. کمبود هر یک از عناصر غذایی می‌تواند تاثیرات منفی بر رشد و باردهی این درختان داشته باشد. تغذیه مناسب و متعادل گیاهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که تاثیر مستقیم بر رشد، سلامت و بهره‌وری آنها دارد….

بهترین زمان مصرف سیلیکات پتاسیم در پسته چه زمانی است؟

بهترین زمان مصرف سیلیکات پتاسیم در پسته چه زمانی است؟

یکی از روش‌هایی که می‌توان برای افزایش کیفیت پسته به کار برد، استفاده از کودهای معدنی است. سیلیکات پتاسیم، به عنوان یکی از این کودها، به دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص خود، می‌تواند در بهبود کیفیت پسته نقش مهمی داشته باشد. اهمیت انتخاب دقیق زمان مصرف سیلیکات پتاسیم در پسته درصورتی‌که محلول پاشی سیلیکات پتاسیم…

بیماری پوسیدگی فیتوفترایی توت فرنگی و را ه های کنترل آن

بیماری پوسیدگی فیتوفترایی توت فرنگی و را ه های کنترل آن

مقدمه بیماری گیاهی پوسیدگی ریشه توت فرنگی یا مغز قرمزی ریشه یکی از بیماری های مهم توت فرنگی در مناطق سرد و مرطوب می باشد. عامل بیماری گیاهی پوسیدگی ریشه توت فرنگی تنها باعث آسیب به ریشه های توت فرنگی و تمشک می شود و روی محصولات دیگر تاثیری ندارد. بیماری پوسیدگی فیتوفترایی طوقه و…