کاربرد کودهای حاوی دو عنصر سیلیسیم و پتاسیم در شالی سبب افزایش مقاومت به ورس در بوته ها و ایجاد تحمل در برابر بیماریها به ویژه بیماری بلاست برگی و خوشه (عامل اصلی کاهش شدید عملکرد ارقام زودرس برنج طارم حساس به بلاست و دارای کیفیت غذایی بالا) می شود.
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید: بیماری بلاست برنج
کود سیلیس پتاس به دلیل افزایش مقاومت مکانیکی، حالت عمودی را به برگ و ساقه میدهد که موجب میگردد درصد ورس کاهش یافته و نفوذ نور به داخل سایهانداز بوتهها افزایش یابد. بنابراین گیاه میتواند میزان فتوسنتز بیشتری انجام دهد و امکان کاشت برنج در تراکمهای بالاتر فراهم میگردد. این امر نهایتاً مهمترین جزء عملکرد در برنج که همان تعداد خوشه در مترمربع است، افزایش خواهد یافت.
کاربرد کود سیلیس پتاس سبب افزایش تولید در شالی می گردد.
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید: نقش عنصر سیلیسیم (Si) در گیاهان
مهمترین هدف در کشت برنج افزایش تعداد بوته در مترمربع بوده، که منجر به افزایش تعداد خوشه در واحد سطح میشود که مهمترین عامل افزایش تولید در برنج است ولی به علت مشکلات ورس حاصل از مصرف نیتروژن و توسعه بیماریهای قارچی ناشی از آن امکانپذیر نیست.
هدف مصرف مناسب و متعادل کود سیلیس- پتاس، افزایش تعداد بوته ها و در نهایت خوشه ها در واحد سطح است به نحوی که مشکلاتی چون ورس،آفات و بیماریها را به حداقل رسانده و با حداکثر بهرهبرداری از نهاده های مذکور، هزینه مصرفی را به مناسبترین سطح آستانه اقتصادی برسد.
اثرات محسوس کود سیلیس پتاس در کشاورزی شالی
محصول زراعی برنج با عملکرد دانه ۵ تن در هکتار، ۲۳۰ الی ۴۷۰ کیلوگرم در هکتار کود سیلیس پتاسیم از خاک برداشت میکند. وجود کود سیلیس پتاس در محیط کشت هیدروپونیک رشد ریشه و اندام هوائی را بهبود بخشیده است.
اثرات کود سیلیس پتاس در گیاه برنج، باعث افزایش رشد از طریق افزایش تعداد پنجه، افزایش سطح سبز برگ ها و در نتیجه افزایش فعالیت فتوسنتزی برگهای گیاه شده است.
محصولات پیشنهادی دارای سیلیکات پتاسیم:
عناصر تشکیل دهنده: %10 پتاسیم، %24 سیلیسیم