بیماری شانکر باکتریایی هلو و راه های کنترل و درمان آن

بیماری شانکر باکتریایی هلو و راه های کنترل و درمان آن

مقدمه شانکرهای پوستی به معنای زخم هایی هستند که در سطح پوست درخت هلو ایجاد می شوند و به واسطه ی این زخمها و بسته به عمق آنها راه ارتباطی آوندی بین شاخساره و ریشه قطع خواهد شد و بنابراین زردی، پژمردگی و خشک شدن درختان و همچنین کاهش عملکرد را در پی خواهد داشت،…

تغذیه و اقدامات مهم بعد از برداشت زعفران

تغذیه و اقدامات مهم بعد از برداشت زعفران

پس از برداشت زعفران ، زمین به دلیل تامین نیازهای پیاز زعفران ، مواد مغذی خود را ازدست می دهد. به همین دلیل بعد از برداشت زعفران ، یعنی تقریبا در آذر ماه باید زمین را برای محصول‌دهی سال آینده آماده کنیم. اقداماتی که بایستی پس از برداشت زعفران انجام دهیم عبارتند از: آبیاری زاج آب…

علائم کمبود پتاسیم در چغندرقند و راه های درمان آن

علائم کمبود پتاسیم در چغندرقند و راه های درمان آن

مقدمه گیاهان از جمله چغندر قند عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و منیزیم و همچنین عناصر کم مصرف مورد نیاز خود را از طریق خاک جذب می کنند. به منظور تغذیه بهینه و دستیابی به بالاترین میزان عملکرد کمی و کیفی، علاوه بر تامین دیگر عاملهای موثر در رشد، برخی عناصر پرمصرف از جمله…

بیماری پوسیدگی اسکلروتینیایی کلزا و راه های کنترل و درمان آن

بیماری پوسیدگی اسکلروتینیایی کلزا و راه های کنترل و درمان آن

مقدمه کلزا یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف نسبتا وسیعی از سازگاری اقلیمی است. به علت میزان روغن موجود در دانه های گیاه کلزا، این گیاه برای سده های پی در پی کشت می شود. محل رویش این گیاه ابتدا در کرانه ی شرقی دریای مدیترانه بوده است….

آشنایی با بیماری ساق سیاه کلزا و روش های کنترل و درمان آن

آشنایی با بیماری ساق سیاه کلزا و روش های کنترل و درمان آن

نام بیماری: ساق سیاه کلزا نام انگلیسی: Phoma Stem Canker نام علمی: Phoma lingam علائم در مرحله گیاهچه علائم بیماری ساق سیاه کلزا (فوما) نخست روی کوتیلدون ها و برگهای واقعی به صورت لکه های گرد تا نامنظم به رنگ سفید تا خاکستری با نقاط ریز فراوان به رنگ سیاه ظاهر می شوند. در مراحل بعد روی ساقه…

چالکود چیست و روش های انجام آن چگونه است؟

چالکود چیست و روش های انجام آن چگونه است؟

مقدمه رشد ضعیف اغلب نشان دهنده این است که درخت مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی کند و نمی تواند از کود مناسب بهره مند شود. برگ های کوچک و رنگ پریده و شاخه های کوتاه چند نشانه واضح هستند. هر درختی که در اثر آب و هوای نامناسب، حشرات، بیماری‌ها یا مواد…

بیماری پوسیدگی گردن پیاز و راه های کنترل و درمان آن

بیماری پوسیدگی گردن پیاز و راه های کنترل و درمان آن

Onion gray blight این بیماری گیاهی باعث آسیب به پیاز، سیر و پیازچه می شود. عامل قارچی بیماری گیاهی پوسیدگی خاکستری پیاز توانایی آسیب به برگ در زمان رشد بوته و ایجاد خسارت روی غده در دوران انبارداری می باشد. به دلیل اثرگذاری این قارچ روی قسمت های متفاوت، این بیماری به اسامی مختلفی از…

آشنایی با برنامه تغذیه ای و کود دهی کلزا

آشنایی با برنامه تغذیه ای و کود دهی کلزا

مقدمه: کلزا گیاهی بسیار مهم در میان دانه های روغنی است و به دلیل خواص روغن کلزا، در سال های اخیر کشت آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کشاورزان بزرگوار می دانند که برای رسیدن به عملکرد بالا نیازمند تغذیه مزرعه کلزا خود هستند و اگر به برنامه غذایی کلزا توجهی نکنند، مزرعه کلزا…

بیماری ملانوز مرکبات و راه های کنترل و درمان آن

بیماری ملانوز مرکبات و راه های کنترل و درمان آن

بیماری قارچی ملانوز در بیشتر کشور های مرکبات خیز جهان وجود دارد. اما در مناطق مرطوب شیوع بیشتری دارد. ملانوز (سیاه زبری) یک بیماری رایج درختان مرکبات است که به جای تأثیر بر کیفیت میوه، تأثیر بصری ایجاد می کند. به طور خاص گریپ فروت ها مستعد ابتلا به آن هستند، اما سایر مرکبات جوان…

برنامه تغذیه ای جو و طریقه کود دهی به آن

برنامه تغذیه ای جو و طریقه کود دهی به آن

مقدمه جو یکی از مهم ترین غلات در سطح جهان و یکی از اولین غلات رشد یافته و چهارمین محصول غلات بزرگ جهان پس از ذرت، گندم و برنج است. محصول جو عمدتا به نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) نیاز دارد. بنابراین کوددهی جو از اهمیت زیادی برخوردار است. همیشه بهترین کار این…